ŽIVOT U SAMOIZOLACIJI: Kako (p)ostati produktivan?

S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo zbog pojave virusa COVID-19 „osuđeni“ smo na vlastite domove, no to i ne mora biti toliko loše jer sada možemo učiniti sve ono za što dosad nismo imali vremena, zar ne? U nastavku slijedi nekoliko kreativnih savjeta kako provesti vrijeme u samoizolaciji.

#ostanidoma

Imate li već popis stvari koje dugo želite učiniti, ali nikako ne pronalazite vremena da to i ostvarite? Zašto ne biste iskoristili novonastalu situaciju kako biste napokon prekrižili barem nešto s popisa? U nastavku slijedi nekoliko ideja/savjeta kako provesti vrijeme u samoizolaciji te spojiti ugodno s korisnim. Ako još uvijek nemate vlastiti popis, sada je pravo vrijeme da ga kreirate.

  1. FILM/SERIJA

Već neko vrijeme želite pogledati izvrsnu seriju koju su vam preporučili prijatelji, ali nikako niste uspjeli izdvojiti vrijeme za to. Sada možete pogledati sve sezone bez grižnje savjesti jer imate vremena za to! Jedna je od trenutno najpopularnijih serija La Casa de Papel pa svakako bacite oko ako dosad niste.

2. KUHANJE

Ako vam je nedostatak vremena za kuhanje uvijek bio opravdanje, sada ga nemate. Sada imate dovoljno vremena da napokon iskušate svoje kulinarske vještine. Uvijek ste voljeli bakine kolače, no nikada se niste sami okušali u izradi? Možda  neće biti kao bakini, ali vrijedi pokušati!

3. NOVA VJEŠTINA

Oduvijek ste željeli  naučiti neki strani jezik, ali posao vas je uvijek ograničavao u tome i nikada niste uspjeli uklopiti svoje želje između obitelji, posla i ostalih obaveza. Sada napokon možete učiniti nešto za sebe te početi učiti strani jezik koji ste oduvijek željeli. Možete usavršiti svoju vještinu kuhanja ili naučiti svirati gitaru koja godinama čeka na vas. Učinite nešto za sebe, nešto zbog čega ćete se osjećati dobro.

4. VIDEOPOZIV

S obzirom na svu tehnologiju koja nam je danas dostupna nemate razloga očajavati zbog propuštene kave s prijateljima. Zašto ne biste to ostvarili jednim videopozivom? U skladu je s mjerama opreza, a vrlo zabavno! Tko je rekao da je samoizolacija mora biti dosadna?

5. OBITELJ

S obzirom na to da ste se vratili u svoje domove  iz grada u kojem studirate/radite, sada možete nadoknaditi sve ono propušteno vrijeme s obitelji. Kako biste na što kreativnije proveli vrijeme s obitelji, možete odabrati razne društvene igre te se podijeliti u timove, a možete prirediti i nagradu za pobjednike i „kaznu“ za gubitnike kako bi učinili igru što zanimljivijom. Dakle, vrijeme u samoizolaciji ne mora biti dosadno ako iskoristite najbolje od njega. Uživajte!

Klaudija Ždravac

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti