Kviz anglofonske kulture

5. travnja 2018. godine Udruga studenata anglistike „Glotta“ s Filozofskoga fakulteta Osijek organizirala je svoj prvi kviz anglofonske kulture. Budući da se kviz održavao u vrijeme kolokvijskih i ispitnih rokova, organizatori nisu očekivali velik odaziv. Međutim, već se na početku večeri ispostavilo kako su studenti, ali i profesori, zainteresirani za izvannastavne aktivnosti. Caffe bar Peppermint, gdje se kviz održavao, napunio se u vrlo kratkome vremenu te se čak tražilo i mjesto više. Na iznenađenje organizatora, kvizu nisu pristupili samo kolege s anglistike, nego i studenti drugih smjerova i drugih fakulteta. Tako su se, među brojnim natjecateljima, našli i timovi s Ekonomskoga, Pravnoga i Medicinskoga fakulteta sa Sveučilišta.

mde

Kviz je započeo obraćanjem organizatorica, Tajane Šestak i Dine Lulić, okupljenim natjecateljima. Također, zahvalile su se i Školskoj knjizi koja je sponzorirala glavnu nagradu te  vlasniku Caffe bara Peppermint na profesionalnosti i uslužnosti. Pitanja, organizirana u 4 kruga po 15 pitanja, projicirala su se na platno kako bi ih svi natjecatelji mogli vidjeti te su ih i na mikrofon čitali članovi udruge. Između svakoga kruga, dok su organizatori ispravljali rješenja natjecatelja, puštala se glazba te je tako atmosfera postajala sve napetija. Natjecatelji su se počeli boriti za svaki bod jer su svi željeli osvojiti jednu od triju nagrada – knjige koje je sponzorirala Školska knjiga, bon za piće koje je sponzorirao vlasnik kafića ili paket američkih slatkiša koje je donirala udruga „Glotta“.

29792417_2226098650738887_6892849475543367680_n

Nakon gotovo tri sata natjecanja, kviz je završio pripetavanjem između profesora s odjela za engleski jezik i književnost i studenata s druge godine engleskoga jezika i književnosti. Studenti su držali korak s profesorima sve do pitanja „Koje su kućne ljubimce imali Chandler i Joey iz serije Prijatelji?“ kada je profesorica Jasna Poljak Rehlicki točno odgovorila za pobjedu profesorske skupine. Profesorica je prihvatila nagradu na pozornici, zahvalila se organizatorima i natjecateljima na odličnoj atmosferi, ali i naglasila da su se oni samo došli zabaviti te je prepustila glavnu nagradu drugoplasiranima.

30128058_2226099464072139_8902526404906713088_n

Nakon podjele ostatka nagrada, studenti i profesori ostali su se družiti u neformalnoj atmosferi koja je još jednom potvrdila uspješnost ostvarivanja ciljeva udruge „Glotta“ – povezivanje studenta i profesora te promicanje engleskoga jezika i kulture.

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti