Stariji studenti mlađima – zbog čega najviše žalimo

Pitali smo kolege  da nam kažu koju mudru misao o onome zbog čega su, tijekom studiranja, najviše požalili. Učite na njihovim greškama i pazite da ih ne ponovite…

“Nisam znala da se na Erasmus može prijaviti dva puta, jednom tijekom preddiplomskog studija, a jednoj tijekom diplomskoga studija. Propustila sam jednu priliku, ali zato sada idem na Erasmus.”

“Žalim što sam ikada upisao dvopredmetni studij.”

“Trebao sam igrati neki sport za faks (pa barem i sjediti na klupi dok igraju oni koji znaju) i automatski dobiti potpis, a ne svaki tjedan ići u Retfalu na tjelesni.”

“Ne znam mogu li reći da to nikada neću prežaliti, ali nisam otišla na svoju brucošijadu jer sam ujutro imala predavanje. Išla sam kasnije, na drugoj godini, ali nije to to.”

“Žao mi je što sam se toliko puta živcirala oko ispita, a na kraju svi sve nekako položimo.”

“Žao mi je što sam se stalno “švercala” s lektirama, nadam se da ću jednom stvarno imati vremena pročitati Anu Karenjinu.” (Kolegica je također rekla: “Nemojte objaviti da sam ja to rekla. Ne želim ispasti nepismena.” Nismo objavili, bez problema 🙂 )

“Malo mi je žao što nisam probala upisati faks u Zagrebu. Stalno mislim da nešto propuštam, ali onda ipak shvatim da sam se ovdje lijepo uklopila.”

Nadamo se da ste iz ovoga izvukli pouku i da ćete paziti kako trošite svoje (dragocjeno) vrijeme na FFOS-u. 🙂

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti