Ponovno u originalnoj postavi!

Off the break!

Nakon gotovo 16 godina od posljednje epizode, obožavatelji jedne od najgledanijih humorističnih serija svih vremena konačno su dočekali ponovno na malim ekranima vidjeti Monicu, Phoebe, Rachel, Chandlera, Rossa i Joeya.

“We were on a break!” – obožavatelji kultnih Prijatelja opet mogu čuti kultnu izjavu Rossa Gellera, ali u 2021. godini. Naime WarnerMedia je u veljači potvrdio dugoočekivano okupljanje Prijatelja u specijalnom izdanju na platformi HBO Max. Okupljanje glumačke šestorke planirano je za svibanj 2020. u sklopu ekskluzivnog HBO Max specijala, no obožavatelji će ipak morati pričekati još malo. Iz produkcije naknadno su objavili kako se snimanje odgađa, kao i premijera specijala, a razlog je trenutačna pandemija virusa COVID-19. Doznajemo kako su i glumci i producenti vrlo uzbuđeni što će započeti sa snimanjem, osobito zato što će ovo biti prvi put da će cijela šestorka biti ponovno na okupu nakon završetka snimanja 2004. godine. Zasad nas još uvijek drže u neizvjesnosti, no zasigurno nas očekuju velika iznenađenja i puno rijetkih isječaka iza kamera koje će rado podijeliti s obožavateljima diljem svijeta. 

Nakon službene potvrde glumci Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer i Lisa Kudrow na svojim su službenim Instagram profilima podijelili istu fotografiju uz opis: Događa se!, dok je jedino Matt LeBlanc, naravno, u stilu Joeyja Tribbianija, podijelio fotografiju glumačke ekipe nekad popularne humoristične serije M*A*S*H, no s opisom kao i ostali kolege. 

Što možemo očekivati od ponovnog okupljanja? Nadam se puno ispijanja kave u poznatom Central Perku, legendarne Joeyeve izjave i naravno izvedbu poznatog „klasika“ Smelly Cat u omiljenom kafiću. Sve nas itekako zanima jesu li Ross i Rachel još uvijek zajedno, gdje su Chick i Duck, kako se Chandler snašao u ulozi oca blizanaca i mnoge druge situacije koje su ostale nedovršene završetkom snimanja.


Poznato nam je svima kako je završetak serije prekinulo životno putovanje likova, ali su konačno uspjeli započeti novo. David Schwimmer, koji je u seriji glumio Rossa Gellera, izjavio je kako su nakon završetka snimanja serije, i glumci i obožavatelji osjećali kako to nije kraj, već je završeno samo jedno poglavlje u njihovim životima. Ono što će svakako biti zanimljivo jest vidjeti kako će se Prijatelji snaći u sadašnjosti koje je podređeno mnoštvu tehnologije i virtualnom svijetu.

Prijatelji su nedavno proslavili i 25 godina od izlaska prve epizode, davne 1994. godine, a ono čime su osvojili gledatelje diljem svijeta jest istinsko prijateljstvo koje je grupa dijelila. Nadajmo se da će njihovo ponovno okupljanje imati potencijal i vratiti nam jedinstveni osjećaj koji gledatelji dobivaju prateći iz epizode u epizode kako se Rachel, Monica, Pheobe, Joey, Ross i Chandler uz mnoštvo humora istinski brinu i podržavaju jedni druge.

Iva Grbeša

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti