Otkazivanje sportskih događaja zbog koronavirusa

Pojava koronavirusa zatvorila nas je u kuće i stanove. Skoro sve novogodišnje odluke pale su u vodu, a odgođeni su i brojni kulturni događaji. Veliki broj ljudi aktivan je u svijetu sporta. Neki treniraju rekreativno, a neki profesionalno, ali na koji god način to bilo, sada sport više nije moguć kao do prije 3 mjeseca. Ono što najviše pogađa svijet sporta jest otkazivanje svih važnih događaja i sportskih natjecanja.

Broj otkazanih natjecanja nije mali i tiče se velikog broja profesionalnih sportaša koji su se za ta natjecanja pripremali mjesecima, a sada sav njihov trud postaje na neki način uzaludan. Čak i najveći i najvažniji sportski događaj koji se već stoljećima održava svake četiri godine, Olimpijske igre, odgođen je za godinu dana. Također odgođena su i svjetska prvenstva u atletici, tenisu, Formuli 1, nogometu i ostalim sportovima. Sve te promjene donijele su i mnoštvo troškova za sve sportske saveze i sportaše. Možda su baš ta natjecanja nekom klubu (npr. Liverpoolu u Premiershipu) ili sportašu trebala donijeti pobjedu koja bi značila prekretnicu u svijetu sporta, ali sada do toga neće doći.

UFC prvi otvara vrata sporta

Nakon skoro dva mjeseca bez borbi u UFC i MMA svijetu, popuštanjem mjera zbog smanjenja broja oboljelih od koronavirusa, počinju prva događanja u svijetu sporta. UFC 249 u Jacksonvilleu pamtit će se kao prvi veliki sportski događaj na svijetu održan nakon popuštanja mjera dok je epidemija još uvijek u tijeku. Otvaranje ovog natjecanja održalo se pod velikim kontrolama i mjerama opreza. Događaju su mogli prisustvovati samo borci, UFC-ovo osoblje i licencirani članovi iz kuta svakog borca. Također svi prisutni morali su proći niz testiranja kojima je potvrđeno da su negativni na koronavirus.

Nadajmo se da ovo otvaranje prvog sportskog događaja znači otvaranje vrata i svim ostalim sportovima kako bi sportaši mogli ponovno raditi ono što vole, a gledatelji uživati u gledanju i navijanju.

Teniski turnir u Osijeku

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji će otvoriti vrata sporta. Od 4. do 7. lipnja ove godine održat će se “Hrvatski Premier Tenis” turnir na kojem će nastupiti 20 hrvatskih tenisača i tenisačica. Ovaj turnir od velikog je značenja za Osijek, ali i za cijelu Hrvatsku jer je humanitarnog karaktera. Naime turnir će se održati u sklopu projekta “Hrvatska i tenis protiv COVID-19”, a gledatelji koji će turnin moći pratiti na malim ekranima moći će pozivima donirati novac za projekt hrvatskih znanstvenika posvećen istraživanju virusa te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv koronavirusa.

Ana Sakač

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti