Ono o čemu se ne voli pričati

Unbelievable je serija u produkciji filmske kuće Netflix koja progovara o mladoj junakinji koja je proživjela strašnu sudbinu jer su je silovali. Serija je napravljena u suradničkoj režiji koproducenata Susannah Grant, Ayelet Waldman i Michael Chabon. U seriji je riječ o nizu silovanja koja su se dogodila u državi Washington i Colorado. 

Serija je zaista potresna jer prati nepravednu sudbinu mlade junakinje koja nakon što bude silovana prolazi novu torturu, a to je mučno ispitivanje policijskih vještaka koji s vremenom postaju skeptični jer se njezine izjave, koje je morala dati nekoliko puta, nisu u potpunosti poklopile. Zanimljivo je to što je serija inspirirana stvarnim događajima što će na gledatelje ostaviti još jači dojam. Premda su prva i druga epizoda serije znatno usporenije od ostalih epizoda, svejedno se čini kako priča s vremenom zadobiva svoju dinamiku te joj time sve više raste napetost koja zadržava gledateljevu pozornost.

Serija Unbelievable pravi je pokazatelj kako radnja serije može napredovati s vremenom, a isto tako nosi i snažnu poruku koja se krije iza strašnoga zločina počinjenoga nad glavnom junakinjom serije. Silovanje i sve katastrofe koje takav slučaj nosi sa sobom na vrlo realističan način oblikovane su upravo u ovoj seriji koja je pravi pokazatelj što sve žrtva silovanja može doživjeti. Gledateljima će takva radnja prodrmati njihovu svakodnevicu, a cjelokupnu priču u pozadini prati i kriminalistička istraga koju provodi mlada detektivka koja se čini jedinom svijetlom točkom za nesretnu junakinju u seriji. Serija je svojevrsna oštra kritika društva koje zapostavlja i marginalizira žrtve koje nemaju dovoljno dokaza za potvrdu njihove strane priče. Takvo što budi u gledatelju suosjećanje i razumijevanje za sve žrtve koje su proživjele sličnu sudbinu, ali i tjera svakoga da se zapita o stanju cjelokupnoga društva. Unbelievable možda nije serija za svakoga, ali je zato serija koja zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ela Ristevski

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti