Kako “preživjeti” nastavu na daljinu

Nenadana i opasna pandemija zadesila je cijeli svijet. Covid-19 ili koronavirus promijenio je naš život u potpunosti. Sve što smo do tad poznavali i radili sada rješavamo unutar naša četiri zida. Tako je obrazovanje, osnovnoškolsko, srednjoškolsko ili pak na visokim učilištima, promijenilo svoj dosadašnji uobičajeni oblik izvođenja. Prebacili smo se na virtualne platforme pomoću kojih ispunjavamo naše obaveze. Svima nam je nepoznanica postala svakodnevica s kojom se moramo izboriti. Kako bismo vam olakšali tu situaciju, donosimo vam nekoliko savjeta kako „preživjeti“ nastavu na daljinu:

  1. Rješavajte svoje obaveze na vrijeme. Iako smo u udobnosti svog doma koji u nama prirodno budi osjećaj opuštenosti, ne dopustite da vas to zavara misleći kako ćete sada „još malo odmoriti“ pa riješiti svoje obaveze.
  2. Surađujte s profesorima i kolegama. Ako vam nešto nije jasno, a vrlo lako može doći do nejasnoća bez upotrebe žive riječi, javite se za pomoć. Profesori su uvijek dostupni, a možda je i netko od kolega upućeniji od vas.
  3. Čitajte i istražujte. Iako je knjižnica zatvorena i nemamo mogućnost uporabe fizičkih knjiga, internet je danas toliko uznapredovao da je mnoštvo literature i knjiga dostupno u pdf formatu. Iskoristite sve što vam je pruženo.
  4. I za kraj – odmorite se. Svakako će vam ostati puno vremena nakon svih obaveza pa radite ono što vas opušta. Pročitajte knjigu, pogledajte neki novi film ili seriju, dobro se naspavajte, popijte virtualnu kavu s prijateljima, igrajte društvene igre s obitelji ili prošetajte u prirodi ako imate mogućnost održavati socijalnu distanciranost.

Ena Knežević

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti