Kako kvalitetno provesti vrijeme u karanteni?

Kada je sada već dobro poznata pandemija koronavirusa svima donijela promjene u načinu rada i svakodnevnog života, nekima je to s jedne strane donijelo sreću, dok su se neki s druge strane pronašli u začaranom krugu i kolotečini. U ovim danima, kada smo zbog vlastite sigurnosti i odgovornosti prema sebi i drugima primorani svoje vrijeme provoditi u kući, donosim vam 5 korisnih savjeta pomoću kojih možete svoje privatno vrijeme iskoristiti na kvalitetan način i koji će vam pomoći da vam to vrijeme u karanteni prođe brže.

  • Druženje bez tehnologije

Iako smo u ovim danima često privezani uz tehnologiju i ne možemo zamisliti život bez nje, probajte odvojiti određeno vrijeme koje ćete priuštiti sebi bez mobitela, laptopa, računala itd. To vrijeme možete iskoristiti za čitanje knjige koja vam je skupljala prašinu na policama, druženje s ukućanima, izvadite stare društvene igre te možete organizirati noć društvenih igara. Osim toga, možete to vrijeme posvetiti i pospremanju kuće/stana ili jednostavno odvojiti to vrijeme i posvetiti se sebi.

  • Tjelovježba

Nemojte misliti da vas je ovo vrijeme upravo spriječilo da započnete svoj sportski život. Za one koji su i prije ovoga stanja imali neku vrstu tjelovježbe, samo tako nastavite! A za one koji nisu, a možda bi htjeli, znamo da je prvi korak najteži. Puno je lakše gledati serije i filmove na kauču no ako se odvažite na ovaj korak znajte da ste uložili puno volje i truda. Pokušajte si odabrati najprikladniju vrstu tjelovježbe i barem triput tjedno odvojiti vrijeme za nju. Vjerujte da nećete požaliti!

  • Naučite novi jezik

Sada je idealno vrijeme za one koji su planirali naučiti novi jezik. U ovo vrijeme nam je većina materijala dostupna na internetu i razni programi nude svojim korisnicima brz i zanimljiv način učenja novog jezika. Iskoristite tu mogućnost i dopunite svoj CV znanjem novog jezika.

  • Družite se s prijateljima

Ne, ne mislimo na nikakva kršenja zabrane kretanja. Nemojte zaboraviti na svoje prijatelje i budite uz njih i u ovim teškim trenutcima. Druženja s njima možete obavljati iz udobnosti svoga doma preko Instagrama, Messengera, Skype-a itd. Sve što vam je potrebno jest dobra internetska veza i napunjeno računalo/mobitel. Pozovite prijatelje na videopoziv, pripremite kavu i zabava može početi.

  • Unaprijedite sebe

Savršeno vrijeme da isprobate sve za što prije niste mogli pronaći vremena. Htjeli ste pogledati neku izložbu? Sada ih nude online. Htjeli ste otići na predstavu? Sada ih možete pogledati online. Htjeli ste probati neki novi recept? Sada imate vremena. Naučite neke nove vještine koje nemaju veze sa fakultetom, npr. svirati instrument, šivati, kuhati, plesati valcer… Sve mogućnosti su vam otvorene.

Ovo je vrijeme koje možete okrenuti u svoju korist i pružiti sebi priliku da budete primjer drugima. Ostanite pozitivni, širite ljubav i dobrotu. Ovo vam vrijeme može donijeti puno dobroga, a vaše je samo da to zgrabite i da ne gubite nadu i vjeru u sebe. Nadam se da će vam ovih pet savjeta pomoći u tome. Ostanite zdravi i perite ruke!

Sara Kolak

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti