Balašević i Circus Balbelo u Gradskom vrtu

Krajem prošle godine 20. prosinca 2019. godine srpski kantautor Đorđe Balašević prepunio je naš osječki Gradski vrt.

Za svoje vjerne obožavatelje pjevao je, recitirao i kao i uvijek pričao svoje anegdote. Koncert je trajao tri sata, nešto kraće nego to inače biva, ali nije mu bilo zamjerke jer je Đole nakon infarkta održao nezaboravni povratnički koncert baš u Osijeku. Našalio se i na račun svoga zdravlja: „ Nisam više standup komičar, sad’ sam stent up komičar jer su mi ugradili četiri stenta. Što bi reko onaj u filmu: Al’ su me popravili!“

Đole je svoj koncert započeo pjesmom s osječkim žargonom, pjesmom koju još nisu snimili, ali koju će snimiti. Nastavio je svoju tradiciju posvećivanja pjesama gradovima i tako nam posvetio pjesmu „Hej lega“. 

„Hej, lega, ko bi znao tad… Da mi mogu doći glave one oči boje Drave… Moj lega… Kad ugasne žar… Ostane od silne vatre pepeo i gar… Ali čežnja teško umine… To su neke vražje dumine…“, samo je dio teksta pjesme.

Koncertu su prisustvovale i mlađe i starije generacije sa područja gotovo cijeloga Balkana. Balašević je koncertom prepun emocija i ljubavi još jednom ostavio Osječane bez daha i poklonio im lijepo sjećanje.

Sara Jambrešić

Fotografirala Sara Jambrešić

Comments are closed.

Sva prava pridržana 2023., Filozof iz Osijeka

Pravila privatnosti